Izvor: RTS, 07.Dec.2023, 15:53

Американац Кајл Фостер и Војислав Стојановић нова појачања ФМП-а

Амерички кошаркаш Кајл Фостер и некадашњи првотимац Војислав Стојановић нова су појачања ФМП-а, објавио је београдски клуб. Некада један од најталентованијих кошаркаша Србије, освајач јуниорске Евролиге са Црвеном зведом и бивши првотимац ФМП-а Војислав Стојановић >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << поново се вратио у свој тим.
Амерички бек Кајл Фостер је са новим клубом потписао уговор до краја сезоне, а до сада у каријери наступао је за Роан и Олденбург.

Фостер је колеџ каријеру провео на Универзитету Хаувард, а професионалну започео у француској екипи Роан где је имао просечан учинак од 12.4 поена.
Прошле сезоне је у екипи Олденбурга постизао у просеку 6,6 поена уз просечну минутажу у игри.
Војислав Стојановић, који успешно покрива позиције бека и крила, наступао је за готово све млађе селекције репрезентације Србије, а потом је одлучио да каријеру настави у Италији. Током протеклих осам година наступао за Орландину, чији је био и капитен, Кремону, Фортитудо Болоњу, Мантову и ХДЛ Нардо.
Током сезоне 2022/2023 у Нарду Стојановић је био један од најкориснији играча такмичења са просечно 16.7 поена, 6.8 скокова уз 4.2 асистенције.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.