Izvor: RTS, 07.Dec.2023, 14:52

Омладинци Србије играју са Португалом, Данском и Грчком у квалификацијама за ЕП

Омладинска фудбалска репрезентација Србије (У19) играће са Португалом, Данском и Грчком у елит рунди квалификација за Првенство Европе, које ће идуће године бити одржано у Северној Ирској, одлучено је данас жребом у Ниону.
Елит рунда квалификацфија >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << игра се од 18. до 26. марта 2024. године, а само првопласиране селекције из свих седам група обезбедиће пласман на Првенство Европе, уз домаћина Северну Ирску.

"Тешка, захтевна група, уосталом као и свака, јер само првопласирана репрезентација одлази на Првенство Европе. За нас је ова група као мини Европско првенство. Португал је најбоље рангирана рептрезентација у овом узрасту у Европи, једина селекција која је била повлашћена и није играла први круг квалификација. Познајем ову генерацију добро, као и Данску, били су са нама на Првенству Европе до 17 година у Израелу. Упознат сам и са квалитетима Грчке селекције. Респект свима, али имамо и ми своје снове, амбиције", истакао је селектор Радован Кривокапић.
Кадетска фудбалска репрезентација Србије играће такође у елит рунди квалификација за Европско првенство у групи са Турском, Грузијом и Данском.
Две најбоље пласиране селекције избориће учешће на Првенству Европе које ће од 20. маја 2024. бити одржано на Кипру.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.