Izvor: RTS, 06.Dec.2023, 15:59

Међедовић: Хвала свима, ваша енергија је дошла до мене; Мој узор, Новак је чак већи човек него тенисер

Тениски ас Србије Хамад Међедовић тријумфално је окончао сезону освојивши завршни мастерс за младе играче, до 21 године, који је одржан у Џеди.
Хамад Међедовић је у финалу турнира "Нове генерације" (Next generation) победио Француза Артура Филса >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << чиме је постао најбољи млади тенисер света.

Међедовић се у писму јавности захвалио свим људима који су га здушно бодрили.
"Иако већина вас није могла бити на трибинама ипак она топла људска брига и подршка дође до свакога и то када је најпотребнија. Та енергија која долази помаже и на терену где није довољна само физичка спремност већ и она унутрашња, за којом свако од нас трага. Ваша енергија је дошла до мене у најпотребнијем тренутку", навео је Међедовић, преноси Тениски савез Србије.
Ако је судити на основу каснијих успеха неких пређашњих освајача престижног такмичења попут Карлоса Алкараза или Јаника Синера, рекло би се да Међедовића очекује блистава будућност.
"Увек ризик побројати све људе и институције које су од мог почетка били ту као подршка, као помоћ и ослонац, који су ми дали непроцењиве савете, како оне спортске тако и оне, можда и важније - људске, желим посебну захвалност упутити мојим родитељима, својим сестрама, и моме брату Ецу, као и многобројној широј породици", истакао је најбољи млади тенисер.
За спортски успех неизбежан је и Божији дар Међедовић је каријеру започео у родном граду, Новом Пазару, а затим је тренирао у "Тениском центру Новак" што му је помогло да се адекватније развија.
"Неизмерну захваланост и поштовање упућејм свом првом тренеру Едису, великом човеку и тренеру Боћи, мом тениском узору Новаку Ђоковићу који је већи човек него тенисер, а онда можете замислити каква је то громада од човека када је први рекет света, мом садашњем тиму са којим радим на челу са Виктором Троицким чија ми сарадња доста значи, а уједно смо остварили и најбоље резултате", рекао је Међедовић.
Млади тенисер се у писму јавности захвалио и Тениском савезу, Министарству спорта, Новом Паазру и свима који су му помогли током каријере.
"Сваки спортски успех, па тако и мој, утемељен је на упорним, исцрпљујућим тренинзима и личном одрицању, неизбежан је и таленат или Божији дар како га осећам, а неопходна је и спортска срећа, која је овај пут била на мојој страни. Своју радост, срећу и успех делим са својим суграђанима у Новом Пазару, где је моја душа, али и у широком кругу пријатеља, комшија и дивних људи који су ме прихватили у Београду", навео је српски тенисер.
Међедовић је поред осталог истакао да ће по повратку у Србију почети нове припреме и тренинге.
"Хвала свима и надам се да ћу чим пре бити у прилици поделити своју радост са драгим људима и суграђанима како у Београду, тако и у свом родном Новом Пазару", закључио је Хамад Међедовић.
Међедовић тренутно заузима 113. место на АТП листи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.