Izvor: RTS, 06.Dec.2023, 09:24

Рекордан број поена Милвокија у сезони за пласман у полуфинале НБА купа

Кошаркаши Милвоки бакса савладали су екипу Њујорк никса 146:122 и пласирали се у полуфинале НБА купа. Бакси су постигли рекордан број поена у сезони.
Јанис Адетокумбо је предводио Милвоки до победе са 35 поена и 10 асистенција и осам скокова на мечу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << против Њујорк никса.

Екипа Милвокија је постигла 23 тројке из 38 покушаја, док су Никси само седам пута били презицни са линије за три поена.
Прве две четвртине биле су готово уједначене, с незнатном разликом Милвокија, на полувремену је резултат био 75:72 у корист Бакса. Међутим, пад у игри Њујорка био је видљив на средини треће деонице што је на послетку резултовало поразом, јер нису успели да испрате ритам Милвокија.
Поред Јаниса у победничком тиму истакао се и Демијен Лилард 28 поена и седам асистенција. 
Џулијус Рендл је имао запажену партију за Никсе, за 37 минута у игри постигао је 41 поен, шест скокова и пет асистенција, Џејлен Брансон је био следећи најефикаснији у тиму Њујорка са 24, а Ар Џеј Барет је имао поен мање.
Милвоки има свих пет победа у НБА купу и серију од девет узастопних тријумфа на свом паркету.
Бакси ће у полуфиналу НБА купа играти против Индијане.
Кошаркаши Лос Анђелес лејкерса победили су екипу Финикс санса 106:103 и изборили пласман у полуфинале НБА купа.
Парови полуфинала НБА купа: 
Лос Анђелес лејкерс - Њу Орлеанс
Милвоки бакси - Индијана пејсерси

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.