Izvor: RTS, 03.Dec.2023, 23:45

Брегар: Искључења су нас избацила из колосека

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Урош Брегар изјавио је да није задовољан резултатом, а ни игром свог тима на мечу са Румунијом у другом колу Светског првенства.
Србија је у Хернингу поражена од Румуније 37:28 у мечу другог кола Групе >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Е на СП.
"Честитке Румунији на победи. Нисмо очекивали ову тактику. Нисам изненађен, али смо били донекле неприпремљени на тај темпо игре. Чињеница је да је Румунија играла добро, нарочито у првом полувремену. У другом смо ми променили стратегију донекле, смањили на три разлике, али су нас два искључења избацила из колосека и нисмо успели да се вратимо. Тужан сам због пораза, нарочито после онаквог меча са Данском, али следи Чиле и фокус на тај дуел", рекао је Брегар, преноси званични сајт РСС.
Голман репрезентације Србије Марија Чолић сматра да су овакви мечеви важни за све младе рукометашице и њихов будући развој.
"Одиграле смо једно добро полувреме, али то није било дољно да упишемо победу. За мене је позитивно што је данас много младих играчица имало прилику да осети како је играти са изузетним тимом као што је Румунија и верујем да ће све оне које су дебитанткиње на овом првенству за неколико година имати и довољно искуства да побеђују и Румунију и тимове са још већим реномеом. Честитке Румунији на победи и мојим саиграчицама на борби", изјавила је Чолић.
Селекција Данске је у другом мечу другог кола Групе Е савладала Чиле резултатом 46:11. Прво место на табели држи Данска са четири бода, колико има и другопласирана Румунија. Србија и Чиле нису освојили ниједан бод.
Србија ће у уторак у последњем колу Групе Е играти са Чилеом, док ће се за прво место у групи борити Данска и Румунија. Пласман у главну фазу СП избориће по три најбоље пласиране селекције из сваке групе.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.