Izvor: RTS, 03.Dec.2023, 23:27

Сферопулос: Одиграли смо једну од најбољих одбрана до сада јер смо били фокусирани

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је вечерас да је задовољан како су "црвено-бели" одиграли меч против Цибоне и додао да је добро што је играчима поделио минутажу.
Црвена звезда је у "Арени" савладала Цибону 84:56 у мечу 10. кола >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << АБА лиге.
"Имали смо веома добру игру и концентрацију. Дефанзивно је била једна од најбољих утакмица, пошто смо били фокусирани. Нападачки смо некада продали прелако лопту. Нисмо били превише стрпљиви, али је генерално била добра утакмица. Било је добро то што смо поделили минутажу играчима.
Неки су одморили, неки су више играли. Овако морамо да наставимо, концентрисано", рекао је Сферопулос на конференцији за медије.
Црвена звезда је на дуелу са Цибоном играла без Немање Недовића.
"Добро је, имао је мали проблем са повредом колена. Могао је да игра, али нисмо хтели да се то погорша. Оставили смо га да се одмори", додао је тренер Црвене звезде.
Најбољи играч на мечу са Цибоном био је Мајк Тоби, који је постигао 23 поена.
"Веома сам срећан са Мајком, мора мало да се поправи одбрамбено, али мора да игра у Евролиги као што игра у АБА лиги. Имам поверења у њега", навео је Сферопулос.
Он је истакао да сваки меч мора да се игра са високим нивоом концентрације.
"Зато што на тај начин градимо свој менталитет и добре навике. Да бисмо довели игру на наредни ниво битно је да играмо све време јако квалитетно без обзира на разлику и противника. Морамо да играмо на исти начин. Морамо да будемо озбиљни, професионални и то сваки пут. Тако ћемо градити константност, навике и победнички менталитет", истакао је тренер Црвене звезде.
Сферопулос је навео да тимови имају велики број мечева у једној сезони.
"Екипа која има дужи ростер је у предности, можете надокнадити недостатке и повреде. Сви имају повреде у току сезоне. Најважније је да имате тим који може да игра и добија утакмице када ростер није комплетан. Након што се сви врате онда имате стабилност перформанса. Тренутно градимо ту стабилност перформанса зато што имамо повреде. Бранко Лазић се вратио и драго ми је због тога. Још увек није у најбољем ритму, гради то током утакмица и желимо да доведемо цео тим до задовољавајућег нивоа игре. То нам је примарни циљ", закључио је Сферопулос.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.