Izvor: RTS, 03.Dec.2023, 06:54

Рукометашице Србије против Румуније настављају Светско првенство

Рукометашице Србије надмећу се са селекцијом Румуније у другом мечу групе Е на Светском првенству у Хернингу. Меч у Данској почиње у 18 часова уз директан пренос на Другом програму РТС-а, а његов ток можете пратити и на нашем порталу.
Женска рукометна >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << репрезентација претрпела је пораз од селекције домаћина Данске са 25:21 на старту првенства али су одличном игром против великог фаворита потврдиле очекивања селектора Уроша Брегара да могу изборити пласман у наредну фазу такмичења.

Прилику за ту потврду подмлађена селекција Србије имаће у вечерашњем дуелу са селекцијом Румуније која такође слови за једну од јачих селекција на првенству.
У групи Е је још и репрезентација Чилеа која је убедљиво поражена од Румуније са 19:41, а са којом ће наша селекција одмерити снаге у уторак 5. децембра.
На Светском првенству учествују 32 репрезентације распоређене по групама које мечеве играју у Данској, Норвешкој и Шведској у периоду од 29. новембра до 17. децембра.
Пласман у другу фазу СП избориће по три најбоље пласиране селекције из сваке групе.
Те репрезентације формираће четири нове групе главне фазе такмичења са по шест екипа у оквиру којих ће се надметања одвијати од 6. до 11. децембра. Полуфинала су на програму 15. децембра, док ће се финале одиграти у Хернингу у Данској 17. децембра.
Утакмица рукометашица Србије и Румуније у другом колу групе Е у Хернингу почиње у 18 часова уз директан пренос на Другом програму РТС-а, а њен ток можете пратити и на нашем порталу. 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.