Izvor: RTS, 02.Dec.2023, 08:01

Јокић наставио серију и у победи над Финиксом

Тим Денвера је надиграо Фуникс са 119:111 на гостовању, а српски центар Никола Јокић наставио серију сјајних игара остваривши нови двострују двоцифрен учинак. У врло равноправном дуелу са неколико резултатских обрта Денвер је успео да дође до славља у самој завршници >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << предвођен тандемом Јокић-Џексон.
Сомборац је меч завршио са 21 постигнутим поеном уз 16 асистенција и 5 скокова, а одлично га је пратио Реџи Џексон са 20 поена уз 2 скока и 4 асистенције.

Одлично су их пратили и остали саиграчи, међукојима су још четворица имала двоцифрен шутерски учинак.Портер 19,  Колдвел-Поуп и Холидеј по 15 и Стратер-Кордеро са 11 постигнутих поена.
Одличном тимском игром успели су да анулирају и сјајну ефикасност Јусуфа Нуркића и Кевина Дуранта који су за поражени тим постигли 31 и 30 поена и били најефикаснију играчи меча.
Денвер је одлично почео меч на гостовању и већ у првој четвртини дошао до двоцифрене предности али су се домаћини у наставку вратили у игру па се све до саме завршнице развијао врло равноправан дуел. У самом финишу меча, највише захваљујући Јокићу Денвер је преузео иницијативу и обезбедио победу на гостовању.
У самој завршници меча, при резултату 114:111 за Денвер, некадашњи Јокићев саиграч и најефикаснији играч на мечу Јусуф Нуркић је направио фаул у нападу који је окарактерисан као неспортски, након чега је српски ас погодио једно бацање, потом и двојку из акције.

Тиме је Денвер практично дошао до трећег узастопног славља и поново се прикључио надметању за прву порицију на Западу.
На домаћем терену поражен је и Торонто нашег тренера Дарка Рајаковића од Нугорка са 119:106 што им је трећи пораз у последње четири утакмице.
И Далас је поражен од гостујућег Мемфиса са 108:94, а томе је значајно допринело и одсуство Луке Дончића који је пред утакмицу постао тата и то објавио на друштвеним мрежама.

Резултати НБА утакмица:
Орландо – Вашингтон 130:125
Бостон – Филаделфија 125:119
Далас – Мемфис 94:108
Торонто – Њујорк 106:119
Њу Орлеанс – Сан Антонио 121:106
Финикс – Денвер 111:119

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.