Izvor: RTS, 01.Dec.2023, 21:18

Међедовић у финалу турнира у Џеди

Српски тенисер Хамад Међедовић пласирао се у финале турнира "Нове генерације (Next gen)" у Џеди. Швајцарац Доминик Стрикер му је предао меч у другом сету при вођству Међедовића од 2:1 у гемовима.
Меч Међедовића и Стрикера трајао је само 35 минута, а Швајцарац >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << је био прунуђен да оконча дуел при вођству српског тенисера од 1:0 у сетовима и 2:1 у другом.

Међедовић ће се за титулу борити против Арутра Филса. Француз је у полуфиналу савладао сународника Лука ван Аша резултатом 2:4, 4:1, 4:3, 4:3.
Финални сусрет Међедовића и 36. тенисера света на програму у суботу, 2. децембра, српски тенисер је шести носилац на турниру.
Претходно је Међедовић освојио прво место у Црвеној групи са максималним скором од три победе.
Међедовић је први српски тенисер који се пласирао у финале турнира на коме се такмиче играчи до 21. године.
Последњи шампион био је Брендон Накашима, а титуле су освајали још Карлос Алкараз (2021), Јаник Синер (2019), Стефанос Циципас (2018) и Чунг Хјеон (2017).
Турнир у Џеди игра се за наградни фонд од два милиона долара.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.