Izvor: RTS, 01.Dec.2023, 16:44

Србија део фудбалске Европе у Хамбургу

Жреб за групну фазу Европског првенства у фудбалу одржаће се 2. децембра од 18.00 у велелепном здању Филхармоније у Хамбургу на Елби, једном од десет градова домаћина предстојећег шампионата Европе у Немачкој. Поред тога поменути град биће домаћин и четири меча групне >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << фазе, као и четвртфиналног дуела Европског првенства. Директан пренос жреба је на Првом програму РТС-а.
Србија се први пут од осамостаљења налази у одабраном европском друштву, последњи наступ био је 2000. године када је државни тим, тада под именом Југославија био учесник првенства Европе у Белгији и Холандији.

Европско првенство одржава се од 14. јуна до 14. јула 2024. године у десет градова: Берлину, Минхену, Дортмунду, Штутгарту, Гелзенкорхену, Франкфурту, Хамбургу, Дизелдорфу, Келну и Лајпцигу. Први меч се игра у Минхену, финале у Берлину.
У делегацији Фудбалског савеза Србије у Хамбургу неће бити председника Драгана Џајића и директора свих селекција Ненада Бјековића, због приватних разлога, како се наводи у саопштењу ФСС-а.
Србију ће на жребу представљати потпредседник Бранислав Недимовић, генерални секретар Јован Шурбатовић, селектор Драган Стојковић, директор спортског сектора Мирослав Тањга, директор А селекције Стеван Стојановић, директор медијског сектора Небојша Петровић, тим менаџер А тима Немања Филиповић и портпарол Милан Вуковић.

Најбоље европске селекције су смештене у четири шешира.
Први: Немачка, Португалија, Француска, Шпанија, Белгија и Енглеска.
Други: Мађарска, Турска, Румунија, Данска, Албанија и Аустрија.
Трећи: Холандија, Шкотска, Хрватска, Словенија, Словачка и Чешка.
Четврти шешир: Италија, Србија, Швајцарска и будући победници баража А, Б и Ц дивизије Лиге нација.
Директан пренос жреба за Европско првенство 2. децембра можете пратити на Првом програму РТС-а од 18.00.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.