Izvor: RTS, 30.Nov.2023, 08:59

Одбојкаши Партизана после "златног сета" изборили осмину финала Купа ЦЕВ

Одбојкаши Партизана пласирали су се у осмину финала Купа ЦЕВ, пошто су у шеснаестини финала овог такмичења елиминисали белгијски Лувен. У борби за четвртфинале црно-бели ће се надметати против украјинског Прометеја Дњипро.
Партизан је у Белгији >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у регуларном делу меча победио Лувен 3:1, по сетовима 19:25, 25:22, 25:23 и 25:20 у реванш мечу шеснаестине финала Купа ЦЕВ.

Пошто је Лувен у првом мечу шеснаестине финала Купа ЦЕВ одиграном прошле недеље у Београду славио са 3:0, по завршетку регуларног дела меча у Белгији одигран је тзв. "златни сет", који је припао Партизану резултатом 15:13.
По пропозицијама ЦЕВ, за победе од 3:0 и 3:1 победник добија три бода. Уколико се меч заврши резултатом 3:2, победник добија два, а поражени један бод. Уколико обе екипе имају исти број победа и бодова, о укупном победнику одлучује "златни сет", који се игра одмах по завршетку друге утакмице. "Златни сет" се игра до 15 поена.
Одбојкаши Партизана ће у осмини финала Купа ЦЕВ играти против украјинског Прометеја Дњипро. Мечеви су на програму 13. и 20. децембра.
Одбојкаши Војводине и Радничког из Крагујевца су раније елиминисани у шеснаестини финала Купа ЦЕВ.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.