Izvor: RTS, 30.Nov.2023, 00:28

Реал против Наполија добио меч и нову младу звезду, реми у Браги

Пету победу у пет одиграних кола забележили су фудбалери Реала, пошто су са 4:2 савладали екипу Наполија у дербију петог кола Групе Ц. Брага и Унион одиграли без победника 1:1.
Упркос осцилацијама и доброј игри Наполија у појединим деловима меча у >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Мадриду, Реал је савладао госте из Италије са 4:2 и уписао и пету победу у Лиги шампиона ове сезоне.
Наполи је је до самог краја имао активан резултат, али Реал се питао за све - имао теренску доминацију, стварао прилике, а само захваљујући индиспонираном Хоселуу победа екипе Карла Анчелотија није била убедљивија.
Гости су изненадили и повели у деветом минуту преко Симеонеа, али је само два минута касније Родриго изједначио на 1:1. "Краљевски" клуб до полувремена је дошао до предности преко Џуда Белингема.
И у наставку је Наполи задао први ударац - Замбо Ангиса је изједначио на 2:2. Ипак, Реал је у финишу ипак дошао до победе, а кључни тренутак је била лоша интервенција голмана Мерета, који је дозволио младом 19-годишњем Аргентинцу Николасу Пазу да га савлада ударцем са дистанце.
Коначан резултат поставио је Хоселу, који је искористио своју пету шансу на мечу за 4:2.
Брага и Унион играли су без победника 1:1.
Португалски тим био бољи ривал у мечу у којем је већи део играо са играчем мање због искључења Ниакатеа.
Гости су искористили бројчану надмоћ и дошли до предности голом Госенса у финишу првог полувремена. Изједначење и важан бод Браги донео је Ђало у другом полувремену.
Реал је убедљиво први са 15 бодова, Наполи има 7, Брага 4, а Унион 2.
У последњем колу Мадриђани гостују у Берлину, док ће Наполи и Брга у Италији одлучити ко ће у осмину финала са другог места у групи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.