Izvor: RTS, 26.Nov.2023, 19:52

Арналди бољи од Попирина, Италија повела у финалу Дејвис купа

Тениска селекција Италије повела је у финалу Дејвис купа против Аустралије, пошто је Матео Арналди у три сета савладао Алексеја Попирина - 7:5, 2:6, 6:4. У другом синглу састају се Јаник Синер и Алекс де Минор. Трофеј ће освојити репрезентација која прва дође до два тријумфа. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Први дуел у финалу Дејвис купа припао је Италији, пошто је Матео Арналди после два и по сата тениса савладао Алексеја Попирина са 2:1 у сетовима.
"Азури" су тако дошли до првог тријумфа у финалу и само још једна победа им је потребна да освоје екипно првенство света.
Арналди је дошао до предности победом од 7:5 у првом сету, али је Попирин узвратио у другом резултатом 6:2.
Чак осам брејк лопти спасао је млади Италијан у трећем сету, на крају дочекао прилику да одузме сервис ривалу и одлучујући део игре решио у своју корист 6:4.
Други сингл меч играју најбољи тенисери две репрезентације - Јаник Синер и Алекс де Минор.
Уколико Аустралија изједначи, победника такмичења одлучиће дуел дублова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.