Izvor: RTS, 25.Nov.2023, 21:59

Ђоковић преузео одговорност за пораз Србије: Горка пилула, ово ми је био главни циљ

Српски тенисер Новак Ђоковић рекао је, после пораза од Италије у полуфиналу Дејвис купа, да преузима одговорност за неуспех. Поручио је да је разочаран што он и његови саиграчи нису успели да се домогну финала.
Новака Ђоковића је прво савладао >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Јаник Синер са 2:1 у синглу, чиме су Италијани дошли до изједначења, па је играо и у дублу са Миомиром Кецмановићем, где су од њих били бољи Синер и Лоренцо Сонего са 2:0 у сетовима.
"Преузимам одговорност, имао сам три меч лопте. Стварно сам разочаран после свега што се догодило", рекао је Ђоковић на конференцији за медије после меча.
Осврнуо се и на три неискоришћене меч лопте у синглу против Синера.
"На овом нивоу против једног од најбољих играча на свету, тешко је, био сам у поену, промашио сам слајс, онда је он одлично сервирао и ето... Исто је урадио и у дублу на 3:2", додао је Ђоковић.
Србин је пре само шест дана завршио захтеван завршни мастерс на ком је одиграо четири тешка меча за седам дана. 
"Не желим да причам о умору, да звучи као алиби. Пружићемо руке, идемо даље. Тешко ми је да прогутам све што се догодило, горка пилула. Покушавао сам да охрабрим себе у завршници сезоне, ово ми је био главни циљ, хтео сам да допринесем. У полуфиналу није био мој дан", рекао је Новак.
На крају је Ђоковићу постављено питање да сумира феноменалну сезону иза себе. 
"Не бих сада да причам о томе, циљевима. Година је сјајна, индивидуално, али горак завршетак. То је све што могу да кажем", закључио је Ђоковић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.