Izvor: RTS, 25.Nov.2023, 07:38

Италијани предвођени Синером претпоследња препрека Србији до нове "салатаре"

Тениска репрезентација Србије играће полуфинале Дејвис купа против Италије коју предводи четврти играч света Јаник Синер. Дуел у Малаги ће почети после 12.00, а све мечеве можете пратити у текстуалном преносу на нашем порталу.
Србија је победама >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Миомира Кецмановића и Новака Ђоковића дошла до тријумфа у четвртфиналу над Великом Британијом. Наредни ривали српским тенисерима су боље рангирани на АТП листи од Британаца, али је Дејвис куп тим Србије предвођен најбољим на свету - Ђоковићем.

Италија је групну фазу Дејвис купа окончала са једним поразом и два тријумфа. Савладали су Чиле и Шведску, а поражени су од Канаде. Узданица тима Јаник Синер није био са репрезентацијом у Групи А, али је у четвртфиналу против Холандије донео бод екипи у мечу са Талоном Грикспором. У пару са Лоренцом Сонегом био је бољи од поменутог Грикспора и Веслија Колхофа.
Селектор Италије Филипо Воландри одабрао је Синера, Сонега, Матеа Арналдија, Лоренца Мусетија и Симонеа Болелија за дуел са Србијом. После Синера, најбоље пласирани играч им је Лоренцо Мусети, 27. на АТП листи, а Арналди и Сонего заузимају 44. односно 47. место.
Тениска репрезентација Србије наступаће против "азура" у истом саставу као и против Велике Британије. Поред Ђоковића и Кецмановића, тим чине и Ласло Ђере, Душан Лајовић и Хамад Међедовић.
Италија је освојила титулу шампиона Дејвис купа 1976. године и још шест пута је била другопласирана. Србија је тријумфовала 2010. године, а ово ће бити јединствена прилика да изједначи резултат у међусобним дуелима, пошто су Италијани четири пута били бољи у седам окршаја.
Први сусрет одигран је далеке 1933. године у Фиренци, а тадашњи репрезентативци Југославије су били бољи од домаћина. Последњи меч до сада одигран је 1988. године, а Италија је однела победу и остварила пласман у полуфинале Дејвис купа.
Победник другог полуфинала играће у финалу против Аустралије која је била боља од Финске. Финални мечеви биће одиграни у недељу, 26. новембра. 
Дуел Србије и Италије биће одигран после 12.00 у Малаги, а све мечеве можете пратити у текстуалном преносу на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.