Izvor: RTS, 19.Nov.2023, 18:35

Пикси за РТС: Велики дан за српски фудбал, поклон свима који су у нас веровали

Селектор фудбалске селекције Србије Драган Стојковић Пикси рекао је после ремија са Бугарском да је ово велики дан за српски фудбал, као и да је пласман на Европско првенство поклон нацији и свима који су веровали у национални тим.
Србија је >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ремизирала са Бугарском (2:2) у последњем колу квалификација и обезбедила пласман на континентални шампионат.
"Радуј се Србијо, честитам вам Европско првенство! Велики дан за српски фудбал, велики успех за српски фудбал дефинитивно. После толико година Србија ће имати екипу на Европском првенству. Честитам момцима који су заиста и трчали и борили се и веровали и нису се предавали. И када смо били у резултатском мањку, веровали су да могу до тог гола", рекао је селектор за РТС.
Утакмица у Лесковцу била је тешка за играње, али Пикси сматра да је његова екипа показала карактер и заслужено се пласирала на Евро у Немачкој.
"Упозоравао сам да морамо бити јако опрезни. Знају сви да су ове утакмице на психолошком плану јако тешке. Тешко их је играти, противник је растерећен. Знате да имате императив или победе или нерешеног резултата, није лако то све издржати. Момци су показали менталитет који треба да краси екипу и мислим да потпуно заслужено идемо у Немачку", рекао је Стојковић.
Селектор сматра да је најважније што је још један циклус успешно окончан.
"У овом моменту најважније је да смо један циклус завршили на најбољи могући начин – од квалификација за Светско првенство, преко Лиге нација, до квалификација за Европско првенство, које чекамо толико дуго. Ово је поклон нацији, ово је поклон нашој држави, поклон свима онима који су нас подржавали и веровали у нас", завршио је Пикси.
Жреб за групе на Европском првенству биће одржан 2. децембра, када ће "орлови" сазнати имена противника на шампионату који се наредне године игра у Немачкој.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.