Izvor: RTS, 19.Nov.2023, 11:25

Вучић: ФК Црвена звезда није за Лигу шампиона, кошаркашки клубови добијају више новца од државе од других евролигаша

Председник Србије Александар Вучић изјавио је како ФК Црвена звезда не може да буде конкурентна у Лиги шампиона, већ је за "Лигу без брига", односно Лигу конференција, уз повремена учешћа у Лиги Европе.
Председник Србије је истакао да првак Суперлиге >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << не може по буџету да се такмичи са редовним учесницима Лиге шампиона.
"Нервирам се, секирам се, жао ми је… А сад да их критикујем? Па чекајте људи, један играч Лајпцига Ћави Симонс, вреди више него цела Звезда", рекао је Вучић. Црвена звезда ће на гостовању код Јанг бојса играти пресудни меч за останак у европским такмичењима и током пролећа.
Кошаркашки "вечити ривали" Партизан и Црвена звезда, према Вучићевим тврдњама, имају највећа улагања државног новца од свих учесника Евролиге.
"Ми у кошарци имамо шта да тражимо, не зато што смо много талентованији, него зато што Звезда и Партизан имају више пара него било који други тим од државе. Ни Олимпијакос, ни Панатинаикос, ни Барселона, ни Реал Мадрид. Нико нема толико новца од своје државе. Само да то људи знају. Од њих имају право да траже резултате, а у фудбалу смо далеко. Симонс је 70, 75 милиона евра, то је више него Звездин тим", нагласио је Вучић.
Вучић је нагласио очигледну разлику у квалитету између играча Лајпцига и Звезде, те да су Лига конференција и Лига Европе ранг црвено-белих.
"То је много пара, а он није много ни познат. Гледате оне њихове штопере, они су брзи као Јусеин Болт. Не можете да их обиђете, не могу ни најбољи играчи. Далеко смо ми од њих… Није за нас Лига шампиона, за нас је она 'Лига без брига', Лига конференција, и понекад да играмо Лигу Европе. Иначе, да скинемо капу и честитамо. Где бод изборимо, то је сјајно", поручио је Вучић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.