Izvor: RTS, 19.Nov.2023, 00:57

Румунија, Швајцарска и Холандија иду на ЕП

Фудбалске репрезентације Румуније, Швајцарске и Холандије обезбедиле су пласман на Европско првенство које се следеће године одржава у Немачкој
Из групе И пласман на Европско првенство обезбедиле су Румунија и Швајцарска.
Румунија је као >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << гост у Мађарској после преокрета победила Израел резултатом 2:1, док је Швајцарској био довољан и бод из ремија 1:1 код куће против репрезентације тзв. Косова.
Холандија ће из групе Б на Евро заједно са лидером групе Француском. Популарне "лале" су голом Вута Вегхорста у 12 минуту победили Републику Ирску 1:0 и тако и теоретско оверили визу за Немачку.
Француска је у Ници победила Гибралтар са чак 14:0. Сад је познато 16 од 24 учесника континенталне смотре.
Уз домаћина Немачку визу су обезбедиле и репрезентације Швајцарске, Румуније, Холандије, Албаније, Данске, Белгије, Француске, Португала, Шпаније, Шкотске, Турске, Аустрије, Енглеске, Мађарске и Словачке.
До краја квалификација поделиће се још пет виза, док ће последња три учесника бити позната у марту следеће године после бараж мечева.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.