Izvor: RTS, 19.Nov.2023, 00:08

Новак после победе над Алкаразом: Најбољи меч на турниру за мене, у правом тренутку

Новак Ђоковић рекао да је меч против Карлоса Алкараза био његов најбољи на турниру и да је дошао у право време. Најбољи светски тенисер похвалио противника у недељном финалу и рекао да очекује сјајну атмосферу у Торину и да се нада да ће одиграти најбоље што може. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Новак је у два сета савладао Карлоса Алкараза у полуфиналу турнира у Торину и у недељу ће се против Синера борити за седми трофеј на Завршним АТП турнирима.
"Најбољи меч на турниру за мене, без сумње. У правом тренутку је дошао. Много времена сам провео на терену у прва три меча, нисам знао како ћу да се осећам вечерас. Осећао сам добро лопту од почетка меча, пришао сам мечу са правим ставом и знао сам од првог поена да ће бити висок интезитет", искрен је био Новак после победе над Алкаразом.
Новак сматра да су победника одлучиле Алкаразове пропуштене брејк прилике у другом сету.
"Имао је брејк лопте одмах на почетку, али то је Карлос. Он увек даје све од себе у овим мечевима и почиње са високим квалитетом тениса. Морао сам да одговорим и издржим те налете. Сервирао сам добро у одлучујућим тренуцима. Мислим да су пресудне биле брејк лопте на 4:3 и од тада сам играо са много самопоуздања", рекао је Ђоковић.
У финалу ће Новаку противник бити Јаник Синер, који га је већ савладао у оквиру Зелене групе на турниру у Торину.
"Јаник игра фантастичан тенис, најбољи у животу, против најбољих светских играча. Играли смо неизвестан меч, атмосфера је била наелектрисана. Не очекујем ништа мање ни у недељу. То је финале, био сам у овој ситуацији много пута раније. Срећан сам како се осећам, како играм и надам се да ћу одиграти најбољи тенис", рекао је Ђоковић на крају.
Дуел Ђоковића и Синера на програму је у недељу од 18.00 часова, кретање резултата и ток меча можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.