Izvor: RTS, 18.Nov.2023, 21:40

Андреј Жакељ нови тренер Будућности

Словеначки стручњак Андреј Жакељ нови је тренер кошаркаша Будућности, објавио је на званичном сајту подгорички клуб.
 Кошаркаши Игокее савладали су у Лакташима екипу Будућности 88:74, у утакмици 8. кола АБА лиге.
"На ванредној седници Управног >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << одбора Будућности, донета је одлука да место главног тренера плаво-белих преузме Андреј Жакељ. Словеначки стручњак је каријеру почео у Ластовки, потом водио пољски Старт Лублин, а онда се вратио у Словенију и био на клупама Подчетртека и Шентјура. Био је помоћник Јурице Големца у Приморској од којег је преузео бригу о екипи и освојио словеначки Куп 2020. године", пише у саопштењу Будућности.
Додаје се да је Жакељ после Приморске, преузео СЦ Дерби и већ у дебитантској сезони у АБА лиги направио сјајан резултат.
Претходне сезоне су популарни "студенти" стигли до плеј-офа АБА лиге где су тесно изгубили од Партизана 2-1. На Суперкупу АБА лиге који је одржан у СЦ "Морача",
Жакељева екипа је направила изненађење и савладала ФМП, Будућност и Партизан и на крају подигла пехар.
"Надамо се да ће Андреј вратити екипу на победнички колосек и на место гдје овај клуб припада, а то је у самом врху АБА лиге и Еврокупа! Андреј добро дошао!", закључује се у саопштењу Будућности.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.