Izvor: RTS, 18.Nov.2023, 21:21

Хрватска победом против Летоније дошла на корак од пласмана на ЕП

Фудбалери Хрватске савладали су у Групи Д у гостима Летонију 2:0 у оквиру 9. кола квалификација за Европско првенство. Велс је у Јеревану ремизирао са Јерменијом 1:1.
Хрватска је победом успела да се попне на друго место у групи и буде надомак пласмана >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << у Немачку који је обезбедила Турска која је првопласирана.
Селекција Хрватска је у Летонији у потпуности надиграла ривала. Екипа Златка Далића була је боља у свим сегментима игре.
Гости су до гола стигли већ у седмом минуту голом Ловра Мајера на асистенцију Луке Иванушеца. Девет минута касније, у 16. Мајер је био тај који је Крамарића ставио у позицију да постигне погодак и дуплира предност екипе.
Имали су "ватрени" до краја утакмице још неколико прилика, али је резултат остао непромењен.
Велс је ремијем са Јерменијом дозволио Хрватској другу позицију у групи и ставио је у бољу позицију за пласман на Евро.
Домаћин је повео већ у петом минуту голом Лукаса Зеларајана, а Велс је до изједначења стигао аутоголом Наира Тинкизјана у 45+2. минуту. До краја је било шанси на обе стране, али је остало 1:1.
Јерменија је ремијем изгубила и теоретске шансе за одлазак на Еуро, док је Велс губитком два бода у Јеревану широм отворио врата Хрватској за освајање другог места које води на ЕП.
Из групе Д Турска се већ пласирала на ЕУРО, а за друго место које такође води директно на ЕП конкуришу Велс и Хрватска.
Хрватској је за пласман у наредно коло потребна победа, док би Велсу уз победу оритив Турске био потребан и пораз или реми Хрватске против Јерменије на домаћем терену.
Табела Групе Д:
1. Турска 16
2. Хрватска 13
3. Велс 11
4. Јерменија 8
5. Летонија 3

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.