Izvor: RTS, 18.Nov.2023, 18:12

Селектор Стојковић: Нећемо пропустити прилику да одемо на Евро

Селектор репрезентације Србије Драган Стојковић је пред меч са Бугарском који је одлучујући за пласман на Европско првенство изјавио да очекује тежак меч против растерећеног противника
Србија у недељу од 15 сати на стадиону "Дубочица" у Лесковцу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дочекује Бугарску и потребан јој је бод за историјски пласман на Европско првенство, први после 24 године.
"Немам дилему око састава тима, знам стартну поставу и једва чекамо утакмицу. Морамо да будемо опрезни, сигуран сам да ће утакмица да буде захтевна јер имамо растерећеног ривала. Ипак, кад смо већ овде не помишљамо да пропустимо овакву шансу", истакао је Стојковић на конференцији за медије у Лесковцу.
У другом мечу Г групе састају се Мађарска и Црна Гора. Ово је историјска утакмица и не могу Бугари да имају већи мотив од нас, додао је селектор.
"Ово је велика утакмица и за њихове каријере. Верујем да ћемо уз подршку са трибина да будемо прави и да победимо", нагласио је Стојковић и додао да је емотиван јер је екипа смештена у Нишу, његовом родном граду, а био је и капитен на последњем учешћу на ЕП 2000. године.
Сројковић истиче да читава држава ишчекује пласман у Немачку.
"Мислим са цела Србија жељно ишчекује пласман на Евро, наравно и председник, уосталом он је много и учинио да бисмо били овде. Без политичке подршке можете да маштате о 100 Маракана, али не бисмо их добили, не бисмо изградили ни ове стадионе", нагласио је Стојковић.
Капитен Душан Тадић истакао је да је екипа у јако доброј ситуацији и да жели то да крунише добром игром и победом у стилу оде на Европско првенство.
"После два Светска, било би лепо да одемо на Европско првенство. Надам се да ће постати нормално да Србија иде на свако велико такмичење. Сви ми у српском фудбалу желимо да тако буде и само нека се тако настави", поручио је Тадић и додао да нема ништа против да се увек решава у последњем колу, али да увек оде на велико такмичење.
Утакмица између Србије и Бугарске игра се у недељу од 15.00 часова у Лесковцу, уз директан пренос на Првом програму РТС-а.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.