Izvor: RTS, 18.Nov.2023, 14:21

Џајић отворио новоизграђени стадион у Лозници, церемонији присуствовао председник Вучић

Председник ФСС-а Драган Џајић отворио је званично новоизграђени стадион у Лозници, који је обишао у присуству председника Србије Александра Вучића. "Лагатор" је један од најмодернијих стадиона у држави и има капацитет 8.000 места, а направљен је по стандардима Уефе. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Вучић је обишао нови стадион у Лозници у друштву председника Фудбалског савеза Србије Драгана Џајића.

Председник Вучић је рекао да су стадион у Лозници, као и они у Зајечару и Лесковцу, изграђени по највишим стандардима Европске фудбалске организације Уефа.
Како је рекао, отварање стадиона је каснило зато што су постојали проблеми са хибридном травом, односно да се природни део те траве није "примио" како треба, али да је и тај проблем решен.
"Уефа је долазила и када год је било потребно да се нешто доради и указивала на то, било да је реч о тоалетима или боксу за гостујуће навијаче. Сада су су сва три нова стадиона у Србији - лознички, лесковачки и зајечарски завршена по највишим стандардима Уефа", истакао је Вучић.
Како је оценио, кашњење од два, три или четири месеца није превелик проблем, када се узме у обзир да су, како каже, неки други каснили и по 40 година са изградњом стадиона.
Председник Србије најавио је и улагање у друге стадионе у Србији, попут оних у Нишу и Крагујевцу. Како је рекао, у нови Чаир требало би да буде уложено око 80 милиона евра.
Две и по године трајала је изградња фудбалског стадиона, чиме је овај објекат постао највећи у граду и један од најсавременијих у Србији.
Од стадиона у Лесковцу и Зајечару, "Лагатор" у Лозници разликује се по изгледу, као и броју седишта којих је око 8.000, али и цени – државу је коштао 3,2 милијарде динара.
Саговорници РТС-а истичу да ће нови стадион допринети развоју спорта у ширем подручју града. 
"Мислим да сваком Лозничанину много значи. Биће прва утакмица у Лозници под рефлекторима и мислим да сваки играч сања о томе да игра утакмицу под рефлекторима са доста навијача", навео је Немања Којић, фудбалер Лознице.
Прва утакмица на новом стадиону у Лозници биће одиграна данас у 17.00 часова између домаће фудбалских клубова Лозница и Врело.
Дан касније, у недељу, А репрезентација Србије одиграће утакмицу са Бугарском у квалификацијама за првенство Европе следећег лета у Немачкој.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.