Izvor: RTS, 18.Nov.2023, 00:36

Обрадовић: Били смо паметнији у другом полувремену, моје реакције су ту да помогну тиму

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић рекао је после победе над Албом у деветом колу Евролиге да је његова екипа победила захваљујући много бољој и паметнијој игри у другом полувремену.
Партизан је савладао Албу у Београду 89:74 и тако >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << уписао четврту победу у Евролиги ове сезоне.
"Важна утакмица, играли смо боље у другом полувремену. Паметније у одбрани и паметније смо одговарали на њихову зону", истакао је Обрадовић на конференцији за медије.
Обрадовић је добио питање о густом распореду јер екипа игра често по три меча недељно.
"Није нормално да буду стално на висини, али ни на 'низини', ако тако могу да кажем. Ово је ствар концентрације. Моје реакције су ту да помогну и појединцу и тиму, ако то изгледа као љутња, могуће. Није проблем ако неко промаши шут, али је проблем да примимо две тројке у транзицији у првом полувремену, а да имамо три тимска фаула. У другом полувремену је било боље јер смо имали бољи проток лопте. Алба зна како игра, увек су опасни, колико год засад имају тријумфа. Успели смо да контролишемо утакмицу у друге две четвртине".
Повреде и болести играча праве велике проблеме црно-белима.
"Не знам у ком ћемо саставу играти против Цедевита Олимпије у Љубљани, Балша Копривица је болестан, а и Ален Смаилагић је покушао да помогне колико може у Минхену, а онда му је јутрос било баш лоше и не знамо кад ће се вратити", додао је Обрадовић, који већ дуже не може да рачуна на капитена Кевина Пантера.
На крају се Обрадовић осврнуо и на подршку 18.912 навијача, колико их је вечерас било у Арени.
"Желим да се захвалим навијачима на новој фантастичној подршци, поново их је било 19 хиљада, носили су нас и овог пута до победе. Све ово што радимо не би ни имало смисла без њихове подршке", закључио је Обрадовић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.