Izvor: RTS, 17.Nov.2023, 14:17

Фудбалски савез Енглеске оптужио Микела Артету за недолично понашање

Фудбалски савез Енглеске (ФА) оптужио је тренера Арсенала Микела Артету за недолично понашање због коментарисања суђења у утакмици против Њукасла у Премијер лиги.
Артета је критиковао суђење на дерби мечу 11. кола Премијер лиге против Њукасла >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << који је Арсенал изгубио на шта је утицала и кључна одлука судија после консултовања ВАР технологије.

"Његови коментари представљају недолично понашање јер су увредљиви према судијама или су штетни или нарушавају утакмицу", објавио је фудбалски савез острвске земље.
Арсенал је у гостима поражен од Њукасла 1:0. Једини гол на утакмици постигао је Ентонио Гордон у 64. минуту.
Овај гол су проверавале судије у ВАР соби због три спорне ситуације. Судије су проверавале да ли је лопта пре постигнутог гола изашла ван терена, као и да ли је фудбалер Њукасла Жоелинтон пре асистенције био у офсајду и да ли је направио прекршај над противничким играчем.
Судије у ВАР соби су процениле да је све било регуларно и признале су гол, а Артета је био незадовољан овом одлуком.
"Моја дужност је да браним играче и клуб на најбољи могући начин. То увек то чиним и спреман сам да поднесем одговорност. Такав сам. Морам да браним клуб. Имамо дужност да изразимо како се осећамо уз доказе које имамо из свега што смо прошли", истакао је тада Артета.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.