Izvor: RTS, 17.Nov.2023, 00:13

Фудбалери Словачке изборили пласман на Европско првенство, Луксембург декласирао БиХ

Фудбалери Словачке изборили су пласман на Европско првенство које ће наредне године бити одржано у Немачкој, након победе над Исландом у Братислави 4:2 у мечу Групе Ј квалфикација за континентални шампионат.
Словачка је трећи пут заредом изборила >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << такмичење на Европском првенству, после игара 2016. и 2020. године, Словаци ће бити део велике смотре најбољих репрезентација Старог континента и 2024. у Немачкој.

Два гола за Словачку је постигао Лукас Хараслин у 47. и 55. минуту, док су се по једном у листу стрелаца уписали Јурај Куцка у 30. и Ондреј Дуда у 36. минуту из пенала. Голове за Исланд дали су Ори Оскарсон у 17. и Андри Гудјонсен у 74. минуту.
Португалија је у гостима победила Лихтенштајн 2:0 головима Кристијана Роналда у 46. и Жоаа Кансела у 57. минуту.
Фудбалери Луксембурга су на свом терену надиграли Босну и Херцеговину 4:1.
Прво место на табели држи Португалија са 27 бодова, док је Словачка друга са 19. Ове две селекције играће на Европском првенству.
Луксембург је трећи на табели Групе Ј са 14 бодова, док је Исланд четврти са 10. БиХ је пета са девет бодова, док је Лихтенштајн последњи без бодова.
Мечеви последњег кола у Групи Ј биће одиграни 19. новембра, а састаће се: Португалија - Исланд, БиХ - Словачка и Лихтенштајн - Луксембург.
Група Ј: 
1. Португалија 27
2. Словачка 19
3. Луксембург 14
4. Исланд 10
5. Босна и Херцеговина 9
6. Лихтенштајн 0

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.