Izvor: RTS, 16.Nov.2023, 06:59

Богдановић одличан у поразу Атланте од Њујорка

Српски репрезентативац Богдан Богдановић је одиграо најбољу утакмицу у сезони и био најефикаснији у тиму Атланте али им то није помогло да избегну пораз од Њујорка са 116:113 на свом терену. Гости су добили меч у врло неизвесној завршници у којој Богдановић није успео >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << да погоди тројку и обезбеди продужетак.
Богдановић је меч завршио са најефикаснијим учинком у овој сезони од 28 поена уз по 3 скока и асистенције за 29 минута игре.

Одлуком тренера Квин Снајдера српски репрезентативац је игру напустио пет и по минута пре краја сусрета при резултату 101:94, а на паркет се вратио уочи одлучујућег напада Атланте и преузео одговорност.
Та пауза је можда и допринела томе да у предпоследњем нападу промаши шут за три поена којим би изборио продужетак меча, а потом то није пошко за руком ни Дежонт Марију.
За разлику од српског аса остали првотимци Атланте нису имали уобичајену ефикасност што је такође допринело поразу на свом терену.
Тре Јанг је утакмицу завршио са 15 поена уз 17 асистенциј, а Мари је додао два поена мање.
У тиму победника најефикаснији је био Џулијус Рендл са 29 поена, а одличну подршку је иимао од Џејлен Брансона са 24 и Имануел Квиклија са 20 постигнутих поена.
Тим Њујорка је тако дошао до шесте победе у сезони чиме се уз пет пораза изједначио управо са Атлантом.
У наредних недељу дана Атланту очекује серија дуела на домаћем терену у којој ће гостовати тимови Филаделфије, Индијане и Бруклина.
На гостовању је славио и тим Милвокија против Торонта српског тренера Дарја Рајаковића са 128:112. У гостујућем тиму због повреде није било Јаниса Адетокомба али је улогу предводника преузео Демијан Лилард са 37 постигнутих поена.
У дербију Источне конференције славио је Бостон над Филаделфијом са 117:107, а на свом терену је славио тим Финикса против Минесоте са 133:115 и прекинуо победнични низ гостију. 
Резултати НБА утакмица:
Вашингтон - Далас 117:130
Атланта - Њујорк 114:116
Филаделфија - Бостон 107:117
Торонто - Милвоки 112:128
Чикаго - Орландо 94:96
Финикс - Минесота 133:115
ЛА Лејкерс - Сакраменто 110:125
Портланд - Кливленд 95:109

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.