Izvor: RTS, 15.Nov.2023, 08:24

Фудбалери Србије против Белгије - увертира за најважнији меч у квалификацијама за Европско првенство

Фудбалери Србије играће против селекције Белгије пријатељски сусрет у Лувену. Директан пренос меча је на Првом програму РТС-а од 20.45, ток дуела и најважније детаље можете пратити на нашем порталу.
Одигравање утакмице Белгија - Србија било је упитно >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << због обилних падавина у Бриселу, односно лошег стања терена на стадиону "Краљ Бодуен", али је донета одлука да меч буде одигран недалеко од престонице - у Лувену на стадиону "Ден Дерф".

Пријатељски сусрет Белгије и Србије биће одигран без присуства публике, због како наводе организатори мањка времена при организацији, односно немогућности адекватног поштовања протокола доласка навијача на стадион.
Фудбалски савез Белгије обавестио је навијаче да ће купљене улазнице бити рефундиране у наредних месец дана.
Увертира за меч против Бугарске Утакмица против Белгије за фудбалере Србије представља увертиру за меч против Бугарске у квалификацијама за Европско првенство.
Будући да је реч о сусрету без резултатског значаја, извесно је да ће селектори националних тимова Србије и Белгије променити велики број фудбалера током меча, али и да ће бити уигравања за наредне утакмице.
Србија и Белгија су се до сада четири пута састајале, а "црвени ђаволи" имају три тријумфа, док су "орлови" само једном победили 2006. године у Београду у оквиру квалификација за Еворпско првенство.
У истом циклусу Белгија се већ наредне године реванширала Србији победом у Бриселу 3:2.
После тога, 2012, односно 2013. године у квалификацијама за Светско првенство, Србија је два пута поражена од Белгије.
За Белгију неће наступити повређени Кевин де Брујне, док у саставу "орлова" неће бити Сергеја Милинковић-Савића и Дарка Лазовића.
Репрезентација Белгије је већ обезбедила пласман на Европско првенство, а последњи меч у квалификацијама одиграће против Азербејџана.
Последњи пораз Белгија је доживела на Мундијалу у Катару од Марока, а од тада на последњих осам утакмица нису убележили негативан резултат. 
Србији ће у Лесковцу против Бугарске 19. новембра бити довољан бод како би национални тим после 24 године играо мечеве на шампионату Европе.
Директан пренос меча је на Првом програму РТС-а од 20.45, ток дуела и најважније детаље можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.