Izvor: RTS, 15.Nov.2023, 01:01

Пикси пред Белгију: Имају арсенал квалитетних играча; Влаговић: Што више овако јаких мечева

Селектор фудбалске репрезентације Србије Драган Стојковић изјавио је пред утакмицу са Белгијом, да ће српским фудбалерима противник бити једна од најјачих селекција на свету.
Репрезентација Србије стигла је у Брисел, где је у среду од 20.45 очекује >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пријатељски меч са Белгијом.
"Пред нама је велики изазов, без обзира што утакмица против Белгије нема резултатски значај. Играмо против једне од најјачих репрезентација не само у Европи, већ и на свету. Имају у својим редовима играче вансеријске класе и биће то добар тест за оно што нас очекује у Лесковцу. Са друге стране, реч је о пријатељској утакмици у којој ће оба тима извршити пуно измена и проверити што већи број играча. То је нормално ако се има у виду да и њих и нас одмах после дуела у Бриселу очекују мечеви за бодове у квалификацијама за Европско првенство. Не сумњам да ће утакмица бити  веома интересантна за гледање", истакао је Стојковић.
Пикси додаје да ће највећа опасност по гол Србије претити од Ромелуа Лукакуа.
"Лукаку јесте један од најбољих нападача у Европи, али белгијски тим поседује читав арсенал квалитетних играча који једним потезом могу да реше утакмицу. Све су то изузетно брзи фудбалери на које морамо да обратимо посебну пажњу. Имамо одговорност да дамо све од себе и да одиграмо најбоље што можемо. Позитиван резултат из Брисела био би лепа увертира за дуел са Бугарском", изјавио је Стојковић. 
Нападач Србије Душан Влаховић не крије да "Орлове" очекује занимљив дуел на стадиону "Краљ Бодуен“ у Бриселу.
"Срећни смо што играмо против једне тако јаке репрезентације као што је Белгија, поготово што знамо шта нас очекује од марта у мечевима Лиге  нације, надамо се и Европском првенству. Генерално морамо да имамо што више овако јаких мечева, јер то захтева највећи ниво фудбала. Сутра ћемо, због свега наведеног, знати како да се носимо са јаким противником, истина ово ће бити сусрет пријатељског каракетра, али без обзира наша обавеза је да будемо храбри и увек идемо на победу. У сваком случају меч у Бриселу је добра припрема за све оно што нас очекује у Лесковцу", констатује Влаховић и додаје да још не размишља о Европском првенству.
"Наравно, даће Бог, али ништа није готово, не бих да звучим арогантно и тендециозно, зато што имамо још једну утакмицу коју треба да решимо у своју корист. Што се мене лично тиче требало би да идемо на победу и сигуран сам да ће тако и бити. И да сви славимо после 24 године пласман на Европско првенство, због нас, али и због целе нације", закључио је Влаховић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.