Izvor: RTS, 14.Nov.2023, 10:41

Звезда против Фенербахчеа почиње овонедељни "дупли програм" у Евролиги

Кошаркаши Црвене звезде дочекују екипу Фенербахчеа у осмом колу Евролиге. Црвено-бели дочекују турског великана после тесног пораза у Барселони и само два дана пред дуел са Олимпијакосом у Пиреју. Меч се игра у београдској Арени од 20.45, кретање резултата можете >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пратити на нашем порталу.
Никако Црвена звезда да ухвати прави ритам у Евролиги, а утакмица против Фенербахчеа прилика је за екипу Јаниса Сферопулоса да упише нови тријумф пред домаћим навијачима.
Фенер је недавно гостовао у Београду, где је поражен од Партизана, а сада ће на истом месту, у београдској Арени, играти против другог вечитог ривала.
Звезда је у прошлом колу поражена на тешком гостовању у Барселони и то тесним резултатом, а црвено-бели су показали да имају квалитет да се равноправно боре са најбољим екипама у такмичењу.
Буран викенд у Задру, који је почео нападима на новинаре и финкционера клуба са Малог Калемегдана, успешно је окончан победом у дворани "Крешимир Ћосић", па црвено-бели у добром расположењу очекују гостовање турског тима.
Тренер Сферопулос има проблема са повређеним играчим, пошто у последњих неколико дуела није могао да рачуна на Бранка Лазића, Адама Хангу и Марка Симоновића.
Ипак, Звезда има довољан број квалитетних кошаркаша који могу да се супротставе екипи Димитриса Итудиса и покушају да пред црвено-белим навијачима дођу до треће победе у такмичењу.
"Фенербахче је тим који је направљен да оде на фајнал-фор. После неколико утакмица заједно морамо да играмо добру одбрану и више у систему. Фенер има играче који могу да вас 'убију' ако их не браните добро. Што се тиче напада, морамо да играмо заједно и пронађемо најбоља решења. Морамо да читамо ситуације и узмемо оно што нам се пружа. Лазић и Ханга су још ван строја", истакао је Сферопулос пред дуел са турским тимом.
Победа над Фенером била би и добра увертира за гостовање у Пиреју, где Звезда већ за два дана игра утакмицу деветог кола против Олимпијакоса.
Утакмица између Црвене звезде и Фенербачеа игра се од 20.45, а кретање резултата и текстуални пренос меча можете пратити на нашем порталу.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.