Izvor: RTS, 13.Nov.2023, 22:48

Алкараз: Борио сам се за прво место на крају године, али нисам искористио шансе

Карлос Алкараз је након пораза од Александера Зверева на Завршном мастерсу у Торину истакао да се борио да годину заврши као први тенисер, али да није искористио шансе на претходним турнирима. Шпанац је навео да је импресиван резултат то што је Новак Ђоковић осми >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << пут у каријери сезону окончао на лидерској позицији на АТП листи.
Немачки тенисер Александер Зверев савладао је Карлоса Алкраза у првом мечу Црвене групе на Завршном мастерсу у Торину.

Алкараз је након пораза на конференцији за медије подстакнут новинарским питањем истакао да је Ђоковић заслужио то што је осми пут у каријери завршио сезону на првом месту.
"Нема дилеме да ли је заслужио или не. Освојио је три гренд слема и играо финале четвртог. Мастерси, колико? Два или три? Изгубио је пет мечева целе сезоне. То је невероватно. Чујем да је рекао да ово није била сјајна сезона за њега. Заиста импресивно", рекао је малди Алкараз.
Подсећања ради, Ђоковић је ове сезоне одиграо финале Вимблдона управо против Алкараза у коме је Шпанац трујумфовао чиме је уједно ускратио Новаку такозвани "златни слем".
"Борио сам се за прво место и имао сам шансу на турнирима које сам играо ове јесени, али нисам је искористио. Све што могу да кажем је да честитам, осми пут је завршио сезону као први на свету. Ја ћу се следеће године борити за то", навео је Алкараз.
Алкараз: Нереализоване брејк лопте, кључне за пораз од Зверева Шпански тенисер је истакао да су неискоришћене брејк лопте довеле до пораза од Александера Зверева.
"Зверев има један од најјачих сервиса на туру. Имао сам пар брејк лопти, али нисам могао да их реализујем. Мислим да је то био кључ", рекао је Алкараз. 
У наредним дуелима Алкараз ће играти против Данила Медведева и Андреја Рубљова. Прва два тенисера из Црвене, односно Зелене групе формираће полуфиналне парове.
"Невероватни су. Мораћу да будем веома, веома фокусиран да бих имао шансе у тим мечевима", казао је Алкараз.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.