Улагање у спортску инфраструктуру у Новом Саду

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Nov.2023, 16:55

Улагање у спортску инфраструктуру у Новом Саду

Градоначелник Новог Сада Милан Ђурић и покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста обишли су ЈП СПЦ „Војводина“ у оквиру којег је реконструисан под у Малој сали, што спада у један од девет пројеката обнове спортске инфраструктуре у Граду Новом Саду које финансира >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Покрајински секретаријат за спорт и омладину. Радови су обухватали постављање потпуно нове подлоге у Малој дворани на 1400м2, по ФИБА стандардима, трајали су око месец дана, а финансирани су из буџета АП Војводине у вредности од 28,5 милиона динара. Фото: Град Нови Сад – Радови које смо данас имали прилику да обиђемо, представљају тек почетак улагања у СПЕНС. У току су завршне активности на изради Идејног пројекта реконструкције овог симбола нашег града, на ком ради Факултет техничких наука. Након тога следи јавни позив за избор извођача за наставак пројектовања и извођење радова, а пројектована вредност је преко 150 милиона евра – истакао је градоначелник Ђурић. Он је додао да ће, имајући у виду вредност тог пројекта, разговарати и са Републиком и борити се и лобирати да се помогне у реализацији тог пројекта, баш како је то чинио и претходни градоначелник Милош Вучевић који је и утврдио идеју о реконструкцији овог новосадског симбола, без обрзира на све изазове који су везани за комплексност, обим радова и велику вредност радова – Наставићемо са све интезивијим улагањима у спортску инфраструктуру и у даљу подршку развоју спорта у нашем граду, јер Нови Сад је град највећих имена, град највећих талената, град трофеја, град титула – нагласио је градоначелник.
Након СПЕНС-а, градоначелник и секретар посетили су и ОШ „Коста Трифковић“ у којој су окончани радoви на санацији спортских терена у школском дворишту, као и ОШ “22. август“ у Буковцу где је саниран постојећи терен у оквиру школе.
Фото: Град Нови Сад Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста најавио је будуће пројекте наводећи да ће ФК „Нови Сад“ добити нов вештачки терен, као и да ће пројекат реконструкције терена Средње машинске школе, у вредности од 42 милиона динара, бити завршен у сарадњи са Градом.
– Ове године је ресорни секретаријат одобрио укупно девет пројеката, у вредности од готово 148,5 милиона динара, од којих је седам већ реализовано. Завршена је реконструкција терена у укупно шест школа, а потписани су уговори за још два пројекта – рекао је Баста.
Karađorđe po UEFA standardima: Rekonstrukcijom stadion dobija muzej kluba, medija sektor i premijum „sky box“ (FOTO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Улагање у спортску инфраструктуру у Новом Саду се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.