Izvor: RTS, 13.Nov.2023, 02:08

Новак растерећен: Циљ је испуњен, све остало је бонус

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић је у изјави после победе над Холгером Рунеом у првом колу Зелене групе Завршног турнира у Торину навео да је главни циљ испуњен, а то је обезбеђивање првог места на АТП листи до краја године.
Ђоковић је славио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << после велике борбе 2:1 над младим Данцем и тај тријумф му много значи.
"Хтео сам одмах да добијем први меч и обезбедим прво место на крају године, сам себи сам ставио тај притисак, али сам успео и растеретио сам се за наставак турнира", рекао је Ђоковић.
Ђоковић је рекордни осми пут у каријери обезбедио прво место на крају године, али и "пробио" магичну бројку од 400 недеља на врху АТП листе, односно сад има обезбеђених најмање 406.
"Био је тежак меч, увек је тако против Рунеа, играо је сјајно. Имао сам тај пад у тај-брејку другог сета, али сам трећи одиграо сасвим солидно. Циљ је испуњен и све сада преко је бонус", истакао је Ђоковић, који брани титулу и сада жели да седми пут освоји Завршни турнир.
Меч ће се памтити по томе што је сломио два рекета након изгубљеног сета.
"Извињавам се деци која су гледала", нашалио се Ђоковић и захвалио италијанској публици на подршци, уз опаску да се у Торину, баш као и Риму осећа као код куће, што је "документовао" и обраћањем на течном италијанском језику.
Ђоковић се у уторак састаје са Италијаном Јаником Синером, који је раније савладао Грка Стефаноса Циципаса (2:0).

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.