Izvor: RTS, 13.Nov.2023, 01:25

ФК Чукарички: Брутално смо покрадени, заслугом судија смо поражени

Фудбалски клуб Чукарички одлучио је да се огласи саопштењем у којем тврди да је "овај клуб брутално покраден и да је само заслугом судија доживео незаслужени пораз" у 15. колу Суперлиге Србије против екипе Партизана.
Фудбалери Партизана победили >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << су на свом терену Чукарички 2:1, а клуб из Хумске је до тријумфа стигао голом Михајла Илића у 96. минуту.
"Изгарали су наши момци до последњег атома снаге, али нису могли против онога што је виђено на стадиону Партизана. Партизану помоћ са стране није потребна. А ту помоћ је и те како имао, посебно после изједначења Чукаричког у 83. минуту. Било је сијасет мањих, али и приличан број крупнијих судијских грешака током утакмице, за које тешко да можемо да кажемо да нису биле тендециозне. То се односи на ситуацију кад је штопер Партизана Михајло Илић ударио без лопте Бојицу Никчевића, а претходно је већ имао жути картон", наводе у Чукаричком.
ФК Чукарички тврди да је главни судија меча Данило Николић опростио црвене картоне Михајлу Илићу и Александру Шћекићу.
"Николић решио је да тада опрости Илићу, иако је Илић притом и псовао нашег играча, а све то прошло је из само њему знаних разлога некажњено. Да ствар буде гора, жути картон је показао Никчевићу. Претходно, у 70. минуту утакмице судија Николић је опростио и директан црвени картон Александру Шћекићу после старта на Адетунђијем, којег је првотимац Партизана брутално нагазио. У том тренутку није се укључила ни ВАР соба, а главни арбитар сматрао је да је довољна казна за играча Партизана жути картон", додају из Чукаричког.
Клуб са Бановог брда наводи да је показана надокнада времена од пет минута.
"Судија најпре није свирао очигледан прекршај на Цветковићу, доделио је лопту Партизану, који је постигао погодак иако је надокнада пре читав минут истекла. Управо у тој 'надокнади надокнаде' гол је постигао играч који није ни требало да буде на терену, да је судија поступио по правилима и да је раније искључио Илића", закључује се у саопштењу Чукаричког.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.