Izvor: RTS, 12.Nov.2023, 12:47

Преминуо легендарни фудбалер Партизана Мустафа Хасанагић

Легендарни фудбалер Партизана Мустафа Хасанагић преминуо је јутрос у Београду у 83. години, саопштио је клуб из Хумске на званичном сајту.
"Са жалом смо примили вест да нас је јутрос напустио великан југословенског фудбала, члан 'Партизанових беба' >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и легендарни нападач најбоље Партизанове генерације - Мустафа Хасанагић. ФК Партизан изражава искрену бол и саосећање са породицом и пријатељима!", стоји у саопштењу клуба.

Хасанагић је са 355 голова трећи стрелац у историји "црно-белих" иза рекордера Стјепана Бобека (425) и Марка Валока (411).
У дресу Партизана Мустафа је одиграо укупно 337 мечева постигао је 112 голова на првенственим утакмицама, 21 на интернационалним, 190 на пријатељским мечевима.
За Партизан је наступао од 1961. до 1969. године и  освојио три титуле шампиона Југославије - у сезонама 1961/62, 1962/63 и 1964/65.

Са екипом Партизана је остварио и највећи клупски успех у историји, играо је у финалу Купу шампиона 1966. године у Бриселу против Реала.
Управо је он био један од најзаслужнијих за пласман „црно-белих” у финале пошто је дао гол за победу у полуфиналу против Манчестер јунајтеда у Београду (2:0).
У походу до бриселског финала, Хасанагић је постигао шест голова у Купу шампиона.
За селекцију Југославије забележио је пет наступа.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.