Izvor: RTS, 10.Nov.2023, 01:43

Обрадовић: Пресудила одбрана и паметна игра у нападу у другом полувремену

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је после победе његове екипе над Фенербахчеом да је утакмицу пресудила добра одбрана црно-белих и паметна игра у нападу у другом полувремену.
Kошаркаши Партизана победили су у Београду екипу >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Фенербахчеа 85:84 у мечу седмог кола Евролиге.

"У првом полувремену смо поновили грешке на које стално указујемо. Примамо 20 поена, а направимо само један фаул, а на томе радимо на сваком тренингу. У другом полувремену смо изашли потпуно другачије, са далеко бољом одбраном и паметном игром у нападу, без срљања и то је пресудило на крају", рекао је Обрадовић на конференцији за медије.
Обрадовић се захвалио навијачима, којих је у "Арени" било нешто више од 20.000.
"Навијачи су нам поново давали феноменалну енергију, били су нам ветар у леђа и носили нас до победе", додао је тренер Партизана.
Обрадовић је говорио и о учинку кошаркаша Партизана Тристана Вукчевића.
"Он је поново био одличан у нападу, није промашио ниједан шут, али да би имао већу минутажу мора да поправи игру у одбрани. Ми чујемо тренере противничке екипе који кажу нападните преко Тристана. Уз то, он са 213 центиметара мора више да учествује у скоку. Док те ствари не промени неће имати више минута на терену", истакао је Обрадовић.
Тренер Партизана говорио је и о новом појачању црно-белих Бруну Kабоклу.
"Имамо већ у недељу утакмицу против Игокее кући на којој ћемо имати прилику да пустимо новог играча да игра. Он ће имати сутра и прекосутра два тренинга. Тренинг је и на дан утакмице, пошто је меч касно увече", навео је Обрадовић.
Партизан у наредној недељи чека дупло коло у Евролиги, а прво играју против Бајерна у Минхену, 15. новембра, а потом дочекују Албу из Берлина.
"Зна се да следеће недеље улазимо у дупли програм, путујемо у Немачку, па се враћамо против другог немачког тима. Затим Љубљана и тако даље. То је програм, нема времена за одмор", објаснио је Обрадовић.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.