Српска стрелкиња Зорана Аруновић изабрана за члана Спортске комисије ЕОК-а

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Nov.2023, 18:51

Српска стрелкиња Зорана Аруновић изабрана за члана Спортске комисије ЕОК-а

Српска стрелкиња Зорана Аруновић изабрана је данас за члана Спортске комисије Европских олимпијских комитета (ЕОК) на 7. Форуму европских спортиста који се одржава у Риму, саопштио је данас Олимпијски комитет Србије (ОКС). Фото: Танјуг/AP/Alex Brandon Како је саопштено на сајту ОКС, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у главном граду Италије данас су изабрани нови чланови Спортске комисије ЕОК-а на двогодишњи мандат. За четири члана Комисије кандидовало се 13 спортиста, од којих су три позиције одређене за представнике летњих спортова, а једна за представника зимских.
Аруновић је у конкуренцији 11 спортиста из летњих спортова изабрана за члана Спортске комисије ЕОК-а са највише освојених гласова. За чланове
Комисије изабрани су и Александра Мисковска (Словачка, стреличарство), Роналд Раухе (Немачка, кајак) и Јохана Талихарм (Естонија, биатлон).
После истека шестогодишњег мандата естонског атлетичара Гердуа Кантера, за новог председника Спортске комисије ЕОК-а изабран је енглески триатлонац Алистер Браунли.
Мисија Спортске комисије је да представља спортисте у ЕОК-у, заступа њихова права и интересе, и да обезбеди да се глас спортиста чује и узме у обзир приликом доношења одлука.
Fudbaler Reala Džud Belingem će najverovatnije igrati protiv Brage

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Српска стрелкиња Зорана Аруновић изабрана за члана Спортске комисије ЕОК-а се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.