Izvor: RTS, 07.Nov.2023, 11:29

Постекоглу: ВАР смањује ауторитет судија, више не контролишу утакмицу

Менаџер Тотенхема Ангелос Постекоглу изјавио је да судије више не контролишу утакмице и додао да је на снази прекомерна употреба ВАР технологије на фудбалским мечевима, преноси данас Скај спортс.
Тотенхем је у понедељак на свом терену изгубио >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << од Челсија 4:1 у мечу 11. кола Премијер лиге, а Постекоглу није желео да критикује главног судију меча Мајкла Оливера, који је искључио двојицу фудбалера Тотенхема, Kристијана Ромера и Дестинија Удогија.
Британски медији подсећају да је прво полувреме било продужено за чак 12 минута, пошто су судије у ВАР соби проверавале неколико одлука Мајкла Оливера. 
"Одлуке су одлуке, морате да их прихватите или да их не прихватите. Али ако ћемо сваке недеље да се жалимо на лоше одлуке, десиће се оно што се десило у овој утакмици - форензичка студија сваке одлуке. У том правцу иде фудбал. То ми се не свиђа", рекао је Постекоглу.
Он је истакао да ВАР смањује ауторитет судија.
"У неком тренутку мораћемо да прихватимо одлуку судије. Ова стална ерозија ауторитета судија, то је оно што ће се да се догоди. Судије неће имати ауторитет, он ће се смањити и ми ћемо имати контролу над неким ко је удаљен неколико миља и гледа телевизијски екран", додао је менаџер Тотенхема.
Постекоглу је рекао да судије више не контролишу утакмице.
"Не свиђа ми се позориште док чекамо одлуке. Током 26-годишње каријере, увек сам био спреман да прихватим судијске одлуке, добре или лоше. Имамо сам неке шокантне током каријере, али и неке које су ми ишле у корист. Али то сам прихватао јер сам желео да се игра. Не можете да ми кажете да судије сада контролишу утакмице - не контролишу. Kонтрола је ван тога, али у том смеру фудбал иде", закључио је Постекоглу.
Тотенхем се налази на другом месту на табели Премијер лиге са 26 бодова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.