Izvor: RTS, 05.Nov.2023, 19:45

Званичници Србије и Републике Српске честитали Ђоковићу трофеј у Паризу

Председник Србије Александар Вучић, председник Скупштине Србије Владимир Орлић, министар спољних послова Ивица Дачић и највиши политички функциониери у Републици Српској Милорад Додик, Жељка Цвијановић и Ненад Стевандић честитали су најбољем тенисеру света >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Новаку Ђоковићу на освојеном мастерсу у Паризу. 
Вучић је на свом Инстаграм профилу истакао да је Новак овај турнир освојио на маестралан начин.
"Честитам Новаку Ђоковићу на маестрално освојеном турниру у Паризу и 40. мастерс титули у каријери! Још једном сте показали да сте најбољи међу најбољима и да је само небо граница за напоран рад и чврст карактер", навео је Вучић.
"Желим Вам да још дуго останете на врху света и будете оно што јесте, велики шампион, на понос и радост Србије и свих наших грађана".
Орлић захвалан за величанствену победу Председник Скупштине Србије Владимир Орлић се придружио честиткама.
"У име Народне скупштине Републике Србије и у своје име, упућујем Вам искрене честитке поводом освајања турнира у Паризу и 40. мастерс титуле у каријери.  Хвала Вам за величанствену победу, за осећај поноса и радости који сте даровали Србији и њеним грађанима. Желим Вам, поштовани Новаче, још много великих победа у будућности“, наводи се у честитки Орлића.
Поруке из Републике Српске Председник Републике Српске Милорад Додик je пожелео још много освојених титула.
Додик је истакао да је Ђоковић током целог турнира доминантном и импресивном игром на терену, као и бриљантном стратегијом, остварио фантастичан успех и омогућио бројним навијачима у Репулици Српској, али и широм света, истинске тренутке среће и поноса, пренела је Срна.
"Са задовољством и изузетним поносом упућујем вам искрене честитке поводом освајања мастерс турнира у Паризу. Желим вам и у будућности добро здравље, личну и породичну срећу и још много освојених титула на радост свих нас", наводи се у Додиковој честитки.
Српски члан Председништва БиХ Жељка Цвијановић такође је честитала Ђоковићу освајање седме титуле на Мастерс турниру у Паризу.
"Република Српска је и овај пут свим срцем била уз вас. Настаљамо да бројимо", наводи се у честитки.
Председник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић изјавио је да Ђоковић пише непоновљиву историју и српског и светског спорта. Стевандић је подсетио да је Новак оспораван кад се пењао, али је најдуже на врху и без страха говори о Косову и Метохији.
"Чак и опсује или се лаконски насмеје на подвале и покушаје да га зауставе, а истовремено пише непоновљиву историју и српског и светског спорта", написао је Стевандић на друштвеном мрежи "Икс".
Дачић о Новаковом духу и мајсторској игри Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић је такође објавио саопштење.
"Драги Новаче, честитам Вам на величанственој победи на турниру у Паризу и освајању 40. мастерс титуле у каријери! За Вас границе не постоје! Ваш борбени дух је задивљујућ и несаломив, а Ваша игра мајсторска! Наставите да исписујете нове странице историје белог спорта, на понос Србије и српског народа", наводи се у честитки Дачића, саопштено је из Министарства спољних послова.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.