Izvor: RTS, 05.Nov.2023, 10:14

Богдановић солидан у победи Атланте над Њу Орлеансом

Тим Атланте је надиграо Њу Орлеанс са 123:105 на гостовању предвођен Треј Јангом а наш репрезентативац Богдан Богдановић је у игри био нешто више од двадесет минута и шут га није уобичајено служио. На гостовању је славио и Шарлот над Индијаном са 125:124 у драматичној >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << завршници после треће четвртине у којој је постигнуто чак 88 поена.
Атланта је остварила четврту победу у низу убедљиво надигравши Њу Орлеанс на гостовању, а капитен српске репрезентације Богдан Богдановић је убацио за њега скромних 10 поена уз пет скокова и две асистенције. Ипак уз то је одличном игром у одбрани дао врло значајан доприниос победи.

Тим је у ефикасности предводио Треј Јанг са 22 поена уз 12 асистенција и пет скокова, а Џејлен Џонсон га је пратио са 21 поеном и 11 ухваћених лопти.
У пораженом тиму Њу Орлеанса Зајон Вилијамсон је био најефикаснији играч меча са 25 поена али им је то слаба утеха у поразу.
На гостовању је славио и Шарлот над Индијаном са 125:124 на утакмици у којој је током треће четвртине постигнуто чак 88 поена.
Резултат овог дванаестоминутног периода био је 50:38 у корист домаћина али су у наставку гости успели да надокнаде заостатак и на крају у драматичној завршници добију меч за поеном предности.
Најефикаснији играч меча Тајрис Халибуртон из пораженог тима Индијане је утакмицу завршио са рекордом каријере са 43 постигнута поена од којих је погодио осам тројки уз 12 асистенција и два скока за 36 минута игре. Ипак, у последњем нападу на утакмици дозволио је да му Ламело Бол украде лопту чиме су Пејсерси остали без шансе да упуте шут за победу.

У победничком тиму најефикаснији је био млади Марк Вилијамс са 27 поена, а пратили су га Гордон Хејворд са 23 поена и Тери Розир са 22 поена.
У последњој утакмици играној синоћ кошаркаши Денвера убедљиво су надиграли тим Чикага са 123:101 на свом терену а победу су обележили нова сјајна игра Николе Јокића и повреда Џамала Марија.
Резултати НБА мечева:
Индијана – Шарлот 124:125
Њу Орлеанс – Атланта Хокс 105:123
Орландо – ЛА Лејкерс 120:101
Бруклин – Бостон 114:124
Хјустон – Сакраменто 107:89
Минесота – Јута 123:95
Денвер – Чикаго 123:101

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.