Izvor: RTS, 03.Nov.2023, 15:16

Бесплатан улаз на квалификациону утакмицу између кошаркашица Србије и Украјине

Улаз на утакмицу квалификација за Европско првенство између кошаркашица Србије и Украјине, која се игра 9. новембра од 18 часова у "Хали спортова Ранко Жеравица", биће бесплатан, саопштио је Кошаркашки савез Србије.
Како се наводи, следеће недеље >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << почињу утакмице првог "прозора" ФИБА квалификација за Европско првенство кошаркашица, које ће се од 19. до 29. јуна 2025. године одржати у Чешкој, Немачкој, Грчкој и Италији.
Женска сениорска репрезентација Србије такмичиће се у Г групи са Португалом, Северном Македонијом и Украјином. Изабранице селекторке Марине Маљковић први меч играју у новобеоградској "Хали спортова Ранко Жеравица" у четвртак 9. новембра 2023. од 18 часова против Украјине.
Улаз ће бити бесплатан за све љубитеље кошарке и навијаче репрезентације. Други меч новембарског прозора Србија игра у недељу 12. новембра 2023. од 18 сати у Скопљу против Северне Македоније.
У другом "прозору", али следеће године, Србија 7. новембра дочекује Португал и 10. новембра гостује Украјини, а 2025. године репрезентација 6. фебруара дочекује Северну Македонију и 9. фебруара гостује Португалу.
Победници група и четири најбоље другопласиране екипе избориће пласман на Европско првенство које ће по први пут бити одржано у четири земље – Италији, Грчкој, Чешкој и Немачкој.
Те земље ће играти квалификације у посебној групи И, ван конкуренције, пошто су као домаћини обезбедиле пласман на ЕП.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.