Izvor: RTS, 30.Okt.2023, 16:37

Полиција ухапсила девет особа због напада на аутобус са фудбалерима Лиона

Француска полиција ухапсила је девет особа после напада навијача Олимпика из Марсеја на аутобус са фудбалерима Олимпика из Лиона, изјавио је министар унутрашњих послова Француске Жералд Дарманен, преноси АП.
Утакмица између Марсеја и Лиона, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << која је требало да буде одиграна синоћ на стадиону Велодром, одложена је, пошто су навијачи домаћег тима каменовали аутобус противничких фудбалера и повредили тренера Фабија Гроса. Аутобус је превозио играче Лиона на путу до стадиона Велодром.

Дарманен је навео да локална полиција и даље трага за осумњиченима за напад на аутобус са фудбалерима Лиона. Он је додао да је у инцидентима, које су изазвали навијачи Марсеја, повређено најмање пет полицајаца.
АП наводи да Фудбалски савез Француске (ФФФ) највероватније неће да покрене поступак против Марсеја, пошто се напад догодио ван стадиона Велодром.
Председник Међународне фудбалске федерације (Фифа) Ђани Инфантино осудио је инцидент навијача и на свом Инстаграм налогу написао да "апсолутно нема места насиљу у фудбалу".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.