Izvor: RTS, 30.Okt.2023, 13:47

Марка: Фифа суспендовала Рубијалеса на три године

Дисциплинска комисија Фифе суспендовала је Луиса Рубијалеса, некадашњег председника Фудбалског савеза Шпаније, на три године обављања фудбалских активности на националном тако, али и на међународном нивоу.
Рубијалес је подигао буру у јавности >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << након финала Светског првенства за жене, када је насилно пољубио фудбалерку Џенифер Ермосо током доделе златних медаља, због чега је био привремено суспендован на период од 90 дана.

Фифа наводи да је Рубијалес понашањем прекршило члан 13 Дисциплинског кодекса, а некадашњи председник Фудбалског савеза Шпаније има рок од десет дана да затражи образложену одлуку. На ову уредбу може се уложити жалба Апелационом комитету Фифе.
Рубијалес неће моћи у наредне три године да обавља фудбалске активности на националном, али и на међународном нивоу.
Женска репрезентација Шпаније је 20. августа у финалу Светског првенства у Аустралији и на Новом Зеланду победила Енглеску са 1:0 и први пут у историји освојила титулу светског шампиона у женској конкуренцији.
Рубијалес је 10. септембра поднео оставку на место председника Фудбалског савеза Шпаније, после притисака и критика након што је пољубио у уста Ермосо.
Некадашњи председник Фудбалског савеза Шпаније се потом извинио и рекао да је то био узајаман гест, али је фудбалерка рекла да јој се није допало, да није пристала, те је оптужила је Рубијалеса за сексуални напад.
"Фифа понавља своју апсолутну посвећеност поштовању и заштити интегритета свих људи с циљем да обезбеди поштовање основних правила грађанског понашања", наводи се у саопштењу, преноси Марка.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.