Izvor: RTS, 30.Okt.2023, 11:59

Рукометаши Србије на окупу, почињу припреме за Европско првенство

Мушка сениорска репрезентација Србије окупила се у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови где ће почети припреме за Европско првенство које се наредне године одржава у Немачкој.
Србија ће у оквиру ЕХФ недеље одиграти два пријатељска >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << дуела са Словенијом. Голман рукометне репрезентације Владимир Цупара изјавио је да ће Србија ићи на победу у пријатељским мечевима против Словеније.

"Предугачак је ово период да нисам био са репрезентацијом и мислим да ће нам требати неколико дана да се опет уклопимо, али пресрећан сам што је породица поново на окупу. Када се носи дрес Србије свака утакмица је прилика за доказивање и борбу за нешто више и ту нема места калкулацијама. Победа је увек и у свему примарни циљ", изјавио је Цупара, пренео је званични сајт РСС.
Србији ће мечеви са Словенијом да послуже као прва провера за Европско првенство, које ће бити одиграно од 10. до 28. јануара наредне године у Немачкој. Србија се налази у Групи Ц са селекцијама Исланда, Мађарске и Црне Горе.
"Далеко је Европско првенство, за сада не размишљамо о томе. Имамо добру групу, међутим када год размишљам о томе, имам специфичан осећај. Сада у овом тренутку, у овом стању можемо да будемо први у групи, али можемо да будемо и последњи. Ситуација је уједначена, све су то врхунске екипе, али је и Србија", додао је Цупара.
Рукометаши Србије ће у Старој Пазови тренирати до петка, а онда ће отпутовати у Словенију.
"Јако ми је драго што сам поново на окупу са овом групом људи да истакнем пре свега, посебно јер је прошло скоро шест месеци. Здрав сам. То је и мени и свим играчима најбитније. Радујемо се овом окупљању, гладни смо нових изазова. Познавајући систем селектора Тонија Ђероне свака утакмица служи за што бољу припрему и не смемо да изађемо на двобој Словенији без таквог приступа. Ове две утакмице су фантастична ствар, у правом тренутку да видимо где смо, да стручни штаб оцени на ком смо нивоу и на чему треба да се ради до Немачке", истакао је српски рукометаш Предраг Вејин.
Србија и Словенија ће први меч одиграти четвртог новембра у Черномељу, а дан касније две селекције ће се састати у Кочевју.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.