Izvor: RTS, 29.Okt.2023, 23:54

Денвер предвођен Јокићем декласирао Оклахому у гостима

Кошаркаши Денвер нагетса убедљиво су у "Пејком центру" савладали екипу Оклахоме 128:95 и тако уписали трећу победу од почетка сезоне из исто толико мечева.
Екипа Мајка Мелоуна је већ на самом старту утакмице наговестила у ком правцу ће меч отићи. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Денвер је у уводној деоници лако долазио до поена. Највећу разлику правио је Никола Јокић ког руки Тандера Џет Холмгрен није могао да чува.
Српски центар лако је постизао поене, а када би био удвајан одигравао би правовремен пас празном кошаркашу, најчешће Ерону Гордону и Мајклу Портеру.
Нагетси су већ после првог периода игре имали 11 поена предности. Оклахома је покушала да узврати на почетку друге деонице, пришла је на минус шест, али су изостајали поени Шеја Гилџуса-Александера, па је Денвер врло брзо повратио пређашње вођство.
У трећој четвртини игра Оклахоме се у потпуности распала. Денвер је лако одржавао 18 поена предности са полувремена, а Мајк Мелоун је чувао Јокића на клупи и простор дао резервистима.
С обзиром на убедљив заостатак, прилику у редовима Оклахоме у "гербиџ тајму" добили су Василије Мицић и Алексеј Покушевски, али нису оставили значајнијег трага на паркету.
Денвер је рутински стигао до треће победе у низу и на почетку сезоне његова игра изгледа доста убедљиво.
Најефикаснији у победничкој екипи био је Никола Јокић са 28 поена, Мајкл Портер је додао 20, Џамал Мари је допринео 19, док је Вотсон постигао 17 поена.
У екипи Оклахоме Чет Холмгрен је постигао 19 поена.
Василије Мицић је убацио два поена, док се Покушевски на семафор уписао са једним.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.