Izvor: RTS, 28.Okt.2023, 01:27

Бохум и Мајнц поделили бодове у Бундеслиги

Фудбалери Бохума и Мајнца одиграли су нерешено 2:2 у првој утакмици 9. кола Бундеслиге који је био својеврсни дерби зачеља табеле. После врло равноправне игре и поделе бодова оба тима и даље остају једини тимови Бундеслиге који још немају ни једну победу у новој сезони. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Тим Бохума је добро отворио меч на свом терену и имао превласт током првог полувремена што је резултирало и вођством у  21. минуту голом Шредера са беле тачке.

Гости се нису предавали и Мајнц успева да изједначи у 59. минуту, кад је Шлотербек неспретно реаговао и затресао сопствену мрежу.
Из улоге трагичара Шлотербек у 82. минуту постаје слављеник доносећи ново вођство домаћина кад је после одлично изведеног корнера главом затресао мрежу Мајнца за 2:1.
У последњим секундама меча и голман Мајнца је кренуо у напад у покушају на све или ништа.
На крају борбеност се исплатила, Краус је шутирао, лопта је погодила играча Бохума, променила правац и одсела у мреиу домаћиназа изједначење.
Српски репрезентативац Ерхан Машовић није био међу статретима, али је у игру ушао у 33. минуту уместо повређеног Ивана Ордеца.
Бундеслига девето коло
Распоред:
Петак
Бохум – Мајнц 2:2
Субота
Аугсбург - Волфсбург
Мехенгладбах - Хајденхајм
Бајерн - Дармштад
Штутгарт - Хофенхајм
Вердер Бремен - Унион
Лајпциг - Келн
Недеља:
Франкфурт - Борусија Дортмунд
Бајер Леверкузен - Фрајбург
Табела Бундеслиге:
Бајер Леверкузен 22 Штутгарт 21 Бајерн Минхен 20 Борусија Дортмунд 20 Лајпциг 17 Хофенхајм 15 Франкфурт 13 Фрајбург 13 Волфсбург 12 Aугсбург 8 Хајденхајм 7 Дармштад 7 Борусија Мехенгладбах 6 Вердер Бремен 6 Унион Берлин 6 Бохум 5 Келн 4 Мајнц 3

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.