Izvor: RTS, 27.Okt.2023, 23:32

Валенсија и Виртус славили у гостима, Панатенаикос сигуран код куће у Евролиги

Кошаркаши Валенсије су убедљиво надиграли Жалгирис са 87:72 у Каунасу, а Стефан Јовић тројком са пола терена улепшао је победу. На гостовању у Вилербану славио је и Виртус надигравши Асвел са 87:84, а Панатенаикос је на свом терену у врло равноправној и неизвесној игри >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << надиграо Басконију са 95:81 уз рекорд каријере Матијаса Лесора.
Кошаркаши Валенсије су стигли и до до четврте победе у петом колу елитног надметања  доминантно надигравши Жалгирис у Каунасу.

Тим Алекса Мумбруа је водио све време у једном тренутку имали су предност од чак 29 поена.
У самој завршници првог полувремена српски интернационалац Стефан Јовић је уз звук сирене погодио тројку са готово пола терена чиме је заокружио сјајно полувреме Валенсије. На жалост, Нишлији је то био једини шут на утакмици, уједно и једини поени али је имао шест асистенција и два скока.
У победи Валенсије четворица играча били су двоцифрени. Најефикаснији је био Крис Џонс са 16 поена и четири асистенције, Џаред Харпер је убацио 13 поена и такође две тројке, док су Нејтан Риверс и Брендон Дејвис додали по 11 поена.
У Жалгирису најефикаснији је био Кинан Еванс са 18 поена уз четири асистенције, по три скока и украдене лопте. Двоцифрени су били још Роландс Шмиц са 11 и Кеваријус Хејс са 10 поена.
На гостовању је славио и Виртус надигравши Асвел са 87:84, а предводио их је Ајзеа Кординијеса 20 поена и само једним промашајем из игре уз три украдене, две подељене и једном ухваћеном лоптом.

 Шенгелија га је испратио са 18 поена, пет скокова, четири асистенције и две ухваћене лопте, Марко Белинели дописао је 16 поена. Огњен Добрић одиграо је 12 минута и за то време убацио пет поена, уз по скок и асистенцију.
У тиму Асвела 16 поена убацио је Јусуфе Фала уз шест скокова, док је Жофри Ловерњ имао 14 поена уз две погођене тројке и пет скокова. Скот је имао 13, а Де Коло 12 поенаали им све то није помогло да избегну пораз.
Панатинаиникос је на свом терену успео да одоли тиму Басконије и у врло изједначеној игри дође до друге победе у Евролиги.
То су успели највише захваљујући Матијасу Лесору који је предводио тим и постигао нови дабл-дабл у својој евролигашкој каријери. Убацио је 23 поена из 14 скокова и једну асистенцију чиме је  поставивио рекорд каријере.
На другој страни у пораженом тиму одлично је одиграо и српски репрезентативац Вања Маринковић са 17 поена уз три скока, две асистенције и једном ухваћеном лоптом за 23 минутаигре али то није много помогло његовом тиму да избегне пораз.
У последњој утакмици кола кошаркаши Фенербахчеа су савладали Бајерн у Минхену са 76:67 и дошли до четврте победе у Евролиги.
До победе су их предводили Скоти Вилбекин са 17 поена, пет скокова и пет асистенција и Марко Гудурић са 14 поена, шест скокова и једном асистенцијом.
У пораженом домаћем тиму једини двоцифрени био је Франциско са 11 поена.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.