Izvor: RTS, 26.Okt.2023, 22:14

Обрадовић: Утакмица је показала лепоту кошарке, победа треба да нам да самопоуздање

Тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић изјавио је после победе његове екипе над Црвеном звездом у петом колу Евролиге да је поносан на играче који су у финишу направили преокрет и захвалио се навијачима на фантастичној атмосфери.
Кошаркаши >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Партизана савладали су Црвену звезду 88:86 у мечу петог кола Евролиге и уписали други тријумф у најквалитетнијем европском такмичењу.
"Невероватна игра, невероватна победа и веома сам поносан на овај тим, као и на људе који нас подржавају. Још једно вече које ћемо тешко заборавити", рекао је Обрадовић на конференцији за медије.
Стратег црно-белих је навео да је његов тим био доминантан у првом полувремену, након чега су примали лаке поене.
"Ми смо доминирали у првој четвртини и скоро читаво прво полувреме, а онда смо престали да играмо паметно што је била наша одлика, а онда су се испољиле оне ствари које нам се дешавају, а то је кад ниси у бонусу и примаш лаке поене. Сваки тренинг, сваки дан, сваки тајм-аут је посвећен да се прича о томе. Проблем што се Звезда вратила јесте што нисмо користили фаулове, то је један на један, мис-меч", истакао је Обрадовић.
Тренер Партизана је објаснио како су црно-бели у финишу преокренули меч у своју корист.
"Престали смо да играмо паметно у нападу, кренули да солирамо и то је био разлог што се Звезда вратила, али и они су играли су изванредно, а ми смо ипак успели да преокренемо. Адаптирали смо се, играли са четири ниска, овде су преломила и бацања где смо ми погађали, а Звезда није. Поносан сам на играче што смо се вратили, енергија је била као и увек, честитке на победи и мислим да је ово било психолошки веома важно за нас", рекао је Обрадовић.
Обрадовић: Утакмица је показала лепоту кошарке "Мислим да је ова утакмица све оно што је лепота кошарке. Било је добрих момената и на нашој и на њиховој страни и ко год је дошао, ја сам имао пуно гостију, имали су да виде нешто фантастично... Имали су прилику да виде невероватну кошаркашку утакмицу у Евролиги. Утакмица је таква да кад год припремаш и како год, увек на самом мечу мораш да тражиш решење. Неки од мојих играча су имали проблеме... Проблеме са повредама, покушавали су да дају све од себе. Конкретно причам о Алену Смаилагићу који није тренирао, већ је дошао на тренинг и одиграо је 18 минута", навео је Обрадовић.
Обрадовић се осврнуо на повреду капитена Кевина Пантера, а додао да је победа захваљујући тимској игри.
"Пантер има проблем с обе ноге, сутра ће ићи да сними. Ситуацију не знам. Имао је жељу и то је важно и желим да се захвалим на томе. Мислим да кад се погледа минутажа, поени, скок, пенали, ово је тимска победа, то ме радује. Мислим да оваква победа и на овакав начин треба да нам да самопоуздање, морамо да се вратимо на начин игре. Први пут имамо неке проценте шута који су нормални, као прошле године", истакао је Обрадовић.
Тренер Партизана је навео да је до вечерашњег меча тим имао лоше проценте шута у Евролиги.
"Вечерас смо први пут у том сегменту били паметнији и није случајно што смо убацили девет од 20 за три поена. Понављам, у овом ритму играња, веома је важно да се одморе, да имају главу одморну. После Меге смо погледали снимак, нисмо радили тренинг. Синоћ смо радили тренинг који је био релаксирајући. Играчи ће имати слободан дан. Имаћемо тренинг у суботу и у понедељак играмо, ту је прича, детаљи. То је важно у овом календару и да схвате да кроз мале детаље долазимо до ствари које желимо да унапредимо у игри", закључио је Обрадовић.
Партизан ће у понедељак, 30. октобра дочекати Црвену звезду у петом колу регионалне АБА лиге, а у наредном колу у Евролиги састају се са Басконијом.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.