Izvor: RTS, 26.Okt.2023, 16:02

Само Сити и Јунајтед више "претили" Лајпцигу од фудбалера Звезде

Фудбалери Црвене звезде поражени су на гостовању Лајпцигу резултатом 3:1 у трећем колу групне фазе Лиге шампиона, али су изабраници Барака Бахара оставили веома солидан утисак, што показује и статистика.
Звезда је имала укупно 16 удараца на гол >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << и откад немачки тим учествује у елитном такмичењу само су Манчестер Сити и Манчестер Јунајтед више "претили" на "РБ Арени".
Сити је у претходном колу победио у Лајпцигу 3:1, уз 18 удараца на гол, док је Јунајтед 8. децембра 2020. године изгубио 3:2, упркос такође 18 удараца на гол.
Занимљиво, ниједан од тих 18 удараца није завршио у мрежи ривала, јер су до погодака дошли после једанаестерца који је искористио Бруно Фернандес, те након аутогола Ибрахиме Конатеа, садашњег дефанзивца Ливерпула.
У међувремену у Лајпцигу су гостовали великани попут Реал Мадрида, Борусије из Дортмунда, ПСЖ-а и Ливерпула, неки освајали и бодове, али нико од њих није био ни приближно учинку Звезде, а врло често су се заустављали на једноцифреним бројевима када је реч о ударцима.
Егал са српским шампионом били су Бенфика и Селтик са 16 упућених удараца, који су такође доживели пораз.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.