Izvor: RTS, 25.Okt.2023, 16:10

Сферопулос: Поштујемо Партизан, али ми смо Црвена звезда, борићемо се још јаче

Тренер кошаркаша Црвене звезде Јанис Сферопулос изјавио је да црвено-бели поштују екипу Партизана, али је додао да ће његов тим дати максимум на мечу петог кола Евролиге.
Кошаркаши Црвене звезде играће против Партизана меч петог кола Евролиге >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << против Партизана, дуел је на програму од 18.30 у "Штарк арени".
Сферопулос је недавно на месту тренера Црвене звезде заменио Душка Ивановића, премијерни наступ имао је у мечу АБА лиге против ФМП-а у коме су црвено-бели били бољи од екипе из Железника.
"Морам да кажем да је ово веома битна утакмица за оба тима. Мислим да наши играчи знају колико је ова утакмица важна за клуб и нашу организацију. Зато сам сигуран да ћемо се борити колико год можемо на терену. Даћемо свој максимум. Такође, знамо важност због пласмана. Још смо на почетку сезоне, сада смо на 1:3. Борићемо се до краја за најбоље интересе клуба. Поштујемо Партизан, али ми смо Црвена звезда и борићемо се још јаче", изјавио је Сферопулос.
Тренер Звезде је потврдио да ће меч са Партизаном да пропустити капитен црвено-белих Бранко Лазић и бек Немања Недовић.
"Не знамо тачно када ће вратити. Пратиће се ситуација дан за даном и доктори ће да кажу када буду спремни", додао је тренер Црвене звезде.
Домаћин сутрашњег меча биће Партизан, а на њему неће бити присталица црвено-белих.
"Знам да су навијачи оба клуба веома фанатични и да живе за ову утакмицу. Имам искуство играња овакве врсте утакмица у другим земљама. Наравно, желим то да доживим и овде у Србији. Рекао сам кошаркашима, ово су утакмице које сви желе да играју, јер су веома интересантне", навео је Сферопулос.
Грчки стручњак је последњи пут као тренер у Евролиги предводио Макаби у фебруару 2022. године.
"Модерна кошарка захтева интензитет, брзину, брзе одлуке, агресивност, чврстину. То се није променило. Што се мене тиче, било је добро што сам био ван овог периода јер сам се обновио и имам неке идеје које ћу полако имплементирати у тим. Стигао сам пре пар дана, радимо на приоритетима прво и онда ћемо полако убацити моју филозофију", истакао је Сферопулос.
Стратег црвено-белих је да ће у наредном периоду разговарати и са Немањом Бјелицом.
"Причаћу са њим, али приоритет је да се фокусирам на дерби. После тога ћу да причам са њим", закључио је Сферопулус.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.